Pterosaurus, Plesiosaurus, jeung sajabana sanes Dinosaurus

Dinosaurusnyaéta ngaran koléktif pikeun mahluk dina urutan umum dinosaurus (ngaran ilmiah:Dinosaurus), grup sato terestrial rupa-rupa nu mucunghul dina Era Mesozoic, sarta ogé paleontology kawentar dina lingkup kognisi manusa.Dinosaurus mangrupikeun vertebrata anu paling dominan sareng makmur dina jaman Mesozoic dina sajarah bumi.Aranjeunna mimiti muncul dina période Triasik 230 juta taun ka tukang sareng ngadominasi ékosistem terestrial global salami 100 juta 400 juta taun.Periode Jurassic sareng Cretaceous.Rébuan taun, teras angkat ka langit sareng laut. Dinosaurussering dibagi kana dua kategori: "non-aviandinosaurus"jeung" dinosaurus manuk ". Sadayana non-unggasdinosaurs, subclasses anti manuk jeung subclasses fantail dina manuk-tipedinosaurusmaot dina kajadian kapunahan ahir Cretaceous (kapunahan massal dinosaurus) anu lumangsung 66 juta taun ka tukang, ngan nyésakeun dinosaurus tipe manuk.dinosaurus, Ornithidae salamet, mekar jadi manuk jeung makmur nepi ka kiwari.

 

Hubungan antara réptil sejen turdinosaurus

Loba réptil prasejarah mindeng informal diidentifikasi minangkadinosaurusku masarakat umum, saperti:Pterosaurus, Plesiosaurus, Mosasaurs, Ichthyosaurus, Pelycosaurs (Dimetrodonsarta Edaphosaurus), jeung sajabana, tapi ti sudut pandang ilmiah rigorous Ieu henteudinosaurus.Dinosaurus ogé salah karuhun karuhun kadal jeungbuayadiles, tapi nyatana,dinosaurusjeungbuayamekar paralel, sarta boga saeutik hubungan jeung kadal.Sabalikna, manuk modern bisa dianggap salakudinosaurus nyatadina élmu.

Contact us pikeun inpo nu leuwih lengkep


waktos pos: Sep-16-2022